Ina izhaja iz družine, v kateri deluje že šesti rod zdravilcev. Od svojih prednikov je podedovala dar jasnovidnosti in druge sposobnosti.

Ina Sharakova izhaja iz daljnega Argudana, avtonomne pokrajine Kabardino Balkarija, ki leži v južnem zveznem okrožju Rusije.

Od malih nog se je spoznavala s starodavno kavkaško tehniko (ki temelji na naravnem odpravljanju vzroka bolezni in ne le simptomov) in zvedavo srkala znanje svojih sorodnikov. To je bil tudi eden izmed razlogov, da se je vpisala na študij medicine.

Ina izhaja iz družine, v kateri deluje že šesti rod zdravilcev. Od svojih prednikov je podedovala dar jasnovidnosti in druge sposobnosti.

Svoje sposobnosti in izkušnje, pridobljene tekom dolgoletnega profesionalnega dela z ljudmi, nesebično uporablja za pomoč ljudem, ki se zatečejo k njej po nasvet ali pomoč.

Z uporabo svojih sposobnosti in različnih tehnik pomaga odkriti usodne povezave in nezavedne vedenjske vzorce ter ločiti konstruktivne od destruktivnih, odpraviti čustvene blokade, strahove in travme ter posameznika usmeriti na pot boljšega počutja in kvalitetnejšega življenja.

Intenzivno se poglobi v situacijo vsakega posameznika in se kot levinja predano bori za dobro počutje in srečo svojih strank.

Ina pravi, da ima človek v sebi mnogo več moči, kot si misli, in da zmore mnogo več, kot si upa pričakovati.

Ino ljudje opisujejo kot čutno terapevtko s srcem. Pravijo, da v njej vidijo sonce – nepojenljiv vir pozitivne energije.