Reading – intuitivna analiza stanja

Ina Sharakova izhaja iz daljnega Argudana, avtonomne pokrajine Kabardino Balkarija, ki leži v južnem zveznem okrožju Rusije.

Od malih nog se je spoznavala s starodavno kavkaško tehniko (ki temelji na naravnem odpravljanju vzroka bolezni in ne le simptomov) in zvedavo srkala znanje svojih sorodnikov. To je bil tudi eden izmed razlogov, da se je vpisala na študij medicine.

Ina izhaja iz družine, v kateri deluje že šesti rod zdravilcev. Od svojih prednikov je podedovala dar jasnovidnosti in druge sposobnosti. Svoje sposobnosti in izkušnje, pridobljene tekom dolgoletnega profesionalnega dela z ljudmi, nesebično uporablja za pomoč ljudem, ki se zatečejo k njej po nasvet ali pomoč.

Z uporabo svojih sposobnosti in različnih tehnik pomaga odkriti usodne povezave in nezavedne vedenjske vzorce ter ločiti konstruktivne od destruktivnih, odpraviti čustvene blokade, strahove in travme ter posameznika usmeriti na pot boljšega počutja in kvalitetnejšega življenja.

Intenzivno se poglobi v situacijo vsakega posameznika in se kot levinja predano bori za dobro počutje in srečo svojih strank.

Ina pravi, da ima človek v sebi mnogo več moči, kot si misli, in da zmore mnogo več, kot si upa pričakovati.

Ino ljudje opisujejo kot čutno terapevtko s srcem. Pravijo, da v njej vidijo sonce – nepojenljiv vir pozitivne energije.

Osebno svetovanje

Ina s pomočjo intuitivnih uvidov najprej ugotovi izvor (korenine) težav.

Izvor težav je lahko psihičen ali karmičen, lahko pa izvira globoko iz otroštva, iz podzavesti.

Izvor težav posamezniku pomaga odpraviti s pomočjo posebnih sposobnosti, ki jih poseduje in uporabo različnih tehnik. Ina med drugim uporablja tudi Theta healing metodo, podkrepljeno v kvantni fiziki, ki dokazuje univerzalno povezanost s poljem izvorne oz. univerzalne energije. Hkrati posameznika uvede v različne tehnike samopomoči.

Tekom osebnega svetovanja posamezniku pomaga razrešiti fizične in čustvene težave ter izboljšati počutje, družinske, partnerske ali poslovne odnose.

Ina rada uporabi prispodobo, da zdravo drevo in bujno razraščena krošnja drevesa ne uspeva brez zdravih in močnih korenin. Ina pomaga okrepiti korenine, da drevo lahko zacveti in obogati.

Glavno pa je, da sodeluje tisti, ki pride k njej po pomoč. Ina pričakuje resen pristop in aktivno vključevanje v proces dela. Pomembno je, da verjamete v dejstvo, da se lahko vsega naučite ter spremenite svoja prepričanja o sebi in drugih in da lahko posledično povsem spremenite svoje življenje. Ina pravi, da ima človek v sebi mnogo več moči, kot si misli, in da zmore mnogo več, kot si sploh upa pričakovati.

*Izjava o omejitvi odgovornosti:

Reading in nobena od tehnik, ki jih Ina uporablja tekom osebnega svetovanja ni nadomestilo za postopke diagnostike in zdravljenja po postopkih sodobne zahodne medicine in v ničemer ne nadomešča mnenja zdravnika oz. zdravnika specialista. Inino delo temelji na posebnih sposobnostih, ki jih poseduje in dolgoletnih izkušnjah profesionalnega delovanja z ljudmi. Obisk je na lastno odgovornost. Prav tako Ina ne sprejema odgovornosti za dejanja in odločitve stranke po obisku.

Radiofrekvenca – CPT Tehnologija

V Dinedri uporabljamo inovativni aparat, zasnovan na revolucionarni CP Technology™.

Kako deluje?

Radiofrekvenčna metoda, ki temelji na inovativni kapacitativni CP Technology™ omogoča enakomerno globinsko segrevanje dermisa, subkutisa in globinsko ležečega tkiva brez bolečine.

Uporaba:

Radiofrekvenčna terapija z visokofrekvenčnim elektromagnetnim valovanjem omogoča globinsko prodiranje radio frekvenc v mehka tkiva in globinsko doseganje vseh bolečih točk. S tem globinsko segrevamo prizadeta tkiva. Posebej pomembno je, da je temperatura, dosežena v globinskih slojih, višja od temperature na površini kože. Posledično raztegnemo tkivo, povečamo pretok krvi skozi tkivo ter spodbudimo aktivnost limfnega sistema, metabolizma in tvorbo novega kolagena. Toplota namreč spodbuja sprostitev tkiv in mišic in povečuje njihovo oskrbo s kisikom in hranili, kar pripomore k odpravljanju bolečin, začetku regenerativnih procesov, zmanjšanju oteklin in povečanju gibljivosti.

Poglavitna prednost FMS je, da lahko (za razliko od raznovrstnih manualnih terapij) prizadeta mesta tretiramo globinsko. Radio frekvence namreč prodirajo v globine mehkih tkiv in s tem lahko obolela oziroma prizadeta mesta tretiramo pri izvoru.

Indikacije:

 • akutne, kronične in športne poškodbe
 • bolečine v mišicah zaradi preobremenjenosti zaradi treninga
 • bolečine v kolenu
 • bolečine v kolku
 • bolečine v ledveno križnem predelu (tudi bolečina po poteku ishiadičnega živca)
 • bolečine v vratnem delu hrbtenice
 • zmrznjena rama in utesnitveni sindrom rame
 • bolečine v komolcu
 • bolečine v zapestju (sindrom zapestnega prehoda)
 • miofascialne boleče točke
 • poškodbeni edemi
 • bolečine v tetivih (ahilova tetiva)
 • bolečine v notranjih organih (jajčniki)
 • povečanje gibljivosti vezivnega tkiva
 • bolečine pri obrabi sklepov
 • povečanje mobilnosti sklepov

Pri uporabi za namen lajšanja bolečin in povečanju gibljivosti so rezultati odvisni od stopnje resnosti težav.

Uporaba v estetske namene:

Pri uporabo z estetske namene segrevamo globje plasti kože in s tem pospešujemo prekrvavitev in tvorbo novega kolagena. Segrevanje tkiva v dermisu (usnjici) in subkutisu (podkožju) privede do krčenja vezivnih kolagenskih vlaken in stimulira fibroblaste (celice v globljem sloju kože ali dermisu), da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Je odlična alternativa agresivnim laserskim in kirurškim posegom.

Indikacije:

 • izboljšanje stanja kože – učvrsti in izboljša tonus kože na obrazu in vratu, zmanjšuje videz gub in poveča sijaj na obrazu
 • odstranjevanje različnih nepravilnosti na koži – brazgotin po aknah, starostnih (sončnih) peg, razširjenih in zamašenih por, hiperpigmentacije
 • oblikovanje in učvrščevanje telesa – pomaga pri odpravljanju brazgotin in strij ter odpravljanju maščobnih oblog in celulita,

Pri uporabi v estetske namene so spremembe opazne že po prvi terapiji, končni učinek pa je viden v roku 2-6 mesecev, ko se začnejo tvoriti nova kolagenska vlakna.

Magnetna FMS terapija

V Dinedri uporabljamo TESLA Former napravo, ki s funkcionalno magnetno stimulacijo, kjer dosežemo magnetno polje do moči 3 Tesla, omogoča stimulacijo globokih živčnih struktur in posredno stimulacijo globokih mišičnih struktur. FMS proizvaja pulzirajoče magnetno polje, ki aktivira oslabljene mišice ter jih krepi, deluje protibolečinsko in pospeši celjenje. Prednost FMS je predvsem aktivacija globokih mišic, terapija se lahko izvaja brez neposrednega stika s kožo (skozi obleko).

Uporaba:

Magnetna terapija je namenjena sproščanju mišic. Omogoča stimulacijo globokih mišičnih struktur, ki jih ne moremo doseči z elektroterapijo. Izboljšuje mikrocirkulacijo, pospešuje limfni obtok, izboljša mišični tonus in spodbuja metabolizem.

Indikacije:

 • Motnje mišičnoskeletnega sistema: degenerativni artritis, revmatoidni artritis, bolečine v vratu, bolečine mišic
 • Motnje hrbtenice
 • Inkontinenca (urin, blato, bolečine prostate)
 • Krepitev oslabljenih mišic medeničnega dna po porodu ali kirurških posegih
 • Rehabilitacija živcev ali mišic po zlomih
 • Lajšanje bolečin pri mišični atrofiji, krčih, otrdelih sklepih
 • Zmrznjena rama
 • Regeneracija po poškodbah in travmah

Uporaba v estetske namene:

Magnetna terapija s stimulacijo globokih mišičnih struktur izboljša mišični tonus. TESLA Former prestige omogoča pulzirajoče magnetno polje, ki ima vpliv na motorične živce kateri posledično povzročijo mišične kontrakcije oz. stimulacijo na mestu apliciranja. S tehnologijo FMS uspešno povečamo mišično maso po večkratnih ponovitvah na istem področju telesa. Daje občutek intenzivne vadbe.

Indikacije:

 • krepljenje mišic na predelu zadnjice, trebuha, stegen, rok

Na neinvaziven in neboleč način oblikujemo telo ter brez naporov krepimo mišice in izboljšamo mišični tonus. Izboljšuje gibalno učinkovitost, mikrocirkulacijo in pospešuje limfni obtok.

Ročna limfna drenaža

Kaj je limfna drenaža?

Limfna drenaža je metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema. Namenjena je spodbuditvi krvnega in limfnega sistema. Slednji je v telesu odgovoren za odvajanje tekočine, filtriranje toksinov in izločanje odpadnih snovi iz tkiv.

Limfna drenaža se izvaja s počasnimi, enakomernimi in vztrajnimi nežnimi pritiski na telo v smeri limfnega obtoka. S tem se posnema utrip limfnih žil in pospešuje delovanje limfnega sistema ter mehanično potiska odvečno tekočino iz tkiva v limfni obtok.

Kakšni so učinki?

 • razstrupljevanje telesa (z limfno drenažo odstranjujemo odpadne snovi in tekočin iz vezivnega tkiva ter tako čistimo organizem),
 • odpravljanje oteklin (edemov),
 • pomoč pri okrevanju po operativnih posegih,
 • za ohranjanje napete in elastične kože,
 • kot pomoč pri zmanjševanju telesne teže (v povezavi s telesno aktivnostjo in pravilno prehrano),
 • zmanjšanje celulita (v povezavi s telesno aktivnostjo in pravilno prehrano),
 • splošno relaksacijo pri napetosti in stresu,
 • ohranjanje dobrega delovanja limfnega sistema in s tem ohranjanje imunske odpornosti organizma.

Tuina masaža – masaža meridianov in akupresurnih točk

Kaj je tuina masaža?

Tuina masaža je manualna tehnika, s katero se preko meridijanov (energetskih poti v človekovemu telesu preko katerih teče življenska energija, ki jo imenujemo Qi) in akupresurnih točk odstrani energijske blokade ter uravnoteži energetsko stanje v telesu. Preko tuine masaže se vzpostavi pretok Chi-ja preko meridianov, kar omogoči telesu samozdravljenje, prav tako ponuja širok nabor tehnik, manipulacij, prijemov, ki odpravijo mnogo težav, saj vpliva tako na fizično kot tudi na psihično stanje telesa.

Kakšni so učinki?

Tuina masaža se uporablja preventivno za sproščanje, revitalizicijo in harmonizacijo ter s tem preprečitev procesa nastajanja bolezni in krepitev imunskega sistema.

Kurativno se uporablja predvsem kot pomoč pri poškodbi hrbta, ki nastanejo zaradi obremenitev ali nepravilnih gibov, za sproščanje in stimulacijo nategnjenih mišic, vnetih vezi, mišic, sklepov in živcev, išiasa, revmatizma in artritisa.

Kioneziotaping

Kaj je kineziotaping?

Kineziotaping je tehnika lepljenja posebnih elastičnih lepilnih trakov, ki povzročijo aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema. Trakovi se lepijo na ciljna mesta po različnih tehnikah z namenom zmanjšati bolečino, izboljšati funkcije mišic, podpreti funkcije sklepov ali doseči drug želeni učinek.

Kakšni so učinki?

Terapija s kinezio trakovi se uporablja za:

 • zmanjševanje bolečin,
 • pomoč pri stabilizaciji (opori) sklepov, izboljšanje obsega gibljivosti sklepov,
 • podporo vezem in ligamentom,
 • izboljšanje obsega gibljivosti sklepov,
 • izboljšanje pretoka limfe in odstranjevanje zastojev v limfnem sistemu,
 • rehabilitacijo po operativnih posegih,
 • zmanjšuje otekanja, edemov in hematomov,
 • spodbujanje prekrvavitve,
 • spodbujanje mišične aktivacije,
 • zmanjševanje napetosti (tonusa) v posameznih mišicah, mišičnih skupinah.

Poslovno svetovanje

Ina nudi pomoč tudi podjetnikom in podjetjem.

Ina s pomočjo intuitivnih uvidov izvede analizo obstoječega stanja podjetja in kadra.

V okviru poslovnega svetovanja se podjetje lahko odloči za eno ali kombinacijo naslednjih storitev:

 • Pomoč pri izboljšanju komunikacije znotraj podjetja
 • Pomoč pri izgradnji pozitivnih in produktivnih odnosov tako znotraj podjetja kot tudi s poslovnimi partnerji
 • Pomoč pri odločanju izbire kadra
 • Pomoč pri sprejemanju poslovnih odločitev
 • Pomoč pri obvladovanju stresa
 • Pomoč pri preprečevanju izgorelosti ali odpravljanju posledic izgorelosti
 • Energetsko čiščenje poslovnih prostorov in vzpostavitev prijetnega delovnega okolja
 • Trening poslovne učinkovitosti
 • Treningi mentalne moči
 • Treningi vodenja
 • Obvladovanje nadzora nad svojimi odzivi in čustvi
 • Obvladovanje strateških in operativnih ciljev
 • Motivacijske delavnice (izboljšanje fokusa, produktivnosti in motivacije)
 • Treningi učinkovite komunikacije s strankami, poslovnimi partnerji in zaposlenimi
 • Neverbalna komunikacija – interpretacija govorice telesa sogovornik
 • Treningi učinkovitega in samozavestnega javnega nastopanja
 • Obvladovanje pozitivne manipulacije na fizičnem, psihološkem in energetskem področju
 • Obvladovanje stresa ter tehnik sproščanja
 • Svetovanje pri promociji zdravja zaposlenih
 • Svetovanje glede zastavljenih ciljev
 • Odpiranje poslovnih in finančnih poti ter svetovanje pri poslovnih odločitvah (Theta healing metoda)
 • Energetsko čiščenje poslovnih prostorov ter postavljanje energetske zaščite (Theta healing metoda)
Svetovanje Biodinedra